Postavitev družine

Moram reči, da me je družinska postavitev z Natašo Ožir Žurej v Žalcu, ki sem se je udeležila pretekli vikend, povsem prevzela. Da se je bom enkrat udeležila, da razrešim določene stvari, sem se odločila že v začetku nosečnosti, vendar priznam, da me je bilo kar strah, saj je bilo, kot je bilo meni znano, na teh delavnicah vedno veliko drame in joka, ki po mojem mnenju ne pelje nikamor. Je pa res, da ima vsak terapevt svoj pristop in nad Natašinim sem več kot navdušena.

Postavitev poteka v mirnem, intimnem vzdušju, brez nepotrebnega govoričenja, dramatiziranja in histeričnega joka, kljub ne vedno lahkim situacijam. Prav rada se spomnim na delavnico in na vse kar mi je dala. Od svoje postavitve sem dobila veliko več kot sem pričakovala, dobila pa sem tudi ogromno znanja, spoznanj ali bolj rečeno zavedanj, ki mi bodo pomagale pri vzgoji hčerke.

Prvo, najpomembnejše, je to, da je v družinskih energijah pomembna hierarhija. Najprej sta oče in mama, nato prvi otrok, drugi in tako naprej. Starša sta odgovorna za svojo zgodbo, zato ne smeta svojih križev in težav prenašati na otroke. Otroci pa, kljub temu, da si želijo pomagati, da bi se starša dobro razumela, nimajo niti moči, kaj šele pravice, še najmanj pa dolžnosti, da del bremena prevzamejo nase. Sicer življenje pripelje do raznih situacij in določen del bremena zavedno ali nezavedno prevzamemo oziroma predamo, zato pa obstajajo tovrstne delavnice, da nam pomagajo, da vrnemo vse, kar ni naše in vzamemo vse tisto, kar je :).

Drugo pomembno spoznanje pa je bilo to, da, ne glede na to, ali so se otroci rodili ali pa je bila nosečnost prekinjena iz takega ali drugačnega razloga, so se Duše staršev in otroka že srečale. Če lahko tako rečem, vsaka nosečnost šteje. Mesto prvega otroka ima lahko samo en otrok ali ena Duša in če je otrok postavljen na “napačno mesto”, to čuti. Čuti, da ima pravice in dolžnosti, ki niso njegove, in da to ni v redu. Tudi če se otrok ni rodil, so se Duše otroka in staršev srečale z razlogom in si dale tisto, kar so si morale dati.

Slednje spoznanje je zame še posebej pomembno, da še lažje s hvaležnostjo sprejmem vse pretekle izkušnje in vse, kar so mi dale tri Duše preden sem spoznala Bojevniško Princesko. Predvesm pa da Bojevniško Princesko postavim na pravo, četrto mesto, ki si ga je tako ali tako sama izbrala :).

Če imate možnost, vam toplo priporočam, da se useležite družinske postavitve. Drži, kar je izjavila ena od udeleženk: “Tega se res ne da opisati z besedami. To moraš doživeti.”

Vse lepo do naslednjič,

Tina

Gibonni – Vrime, da se pomirim sa svitom

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s